تاريخ انتشار : 1401/08/14 - 12:38
كد :114
عیب یابی پکیج زمینی
هر نوع پکیج زمینی یا حتی دیواری، بسته به عملکرد و ساختاری که دارد، اساساً با چند ایراد و نقص رایج مواجه خواهد شد. پس در هنگام عیب یابی پکیج های زمینی باید این ایرادات را بهعنوان یک پیشزمینه ذهنی در نظر داشت و نشانهها را بسته به این ایرادات، دستهبندی و بررسی کرد.
عیب یابی پکیج زمینی، از جمله نگرانی های مهم افرادی است که از این تجهیزات گرمایشی در ساختمانهای خود استفاده میکنند. هرچند مدلهای پکیج دیواری کاربرد بیشتری نسبت به پکیج های زمینی پیدا کرده اند، مخصوصا در آپارتمانها، اما مدلهای زمینی همچنان کاربران خاص خود را دارند.
پکیج گرمایشی زمینی به دلیل اشغال فضای بیشتر، مناسب برای فضای محدود آپارتمانها و واحدهای مسکونی که نیازمند استفاده حداکثری از فضا هستند، در عمل یک گزینه مناسب نیست. اما در محیطهای دیگر که دغدغه کمتری نسبت به اشغال فضا وجود دارد، همچنان مفید می باشند.
در ادامه این مطلب به عیب یابی پکیج های زمینی می پردازیم.
ایرادات رایج انواع پکیج زمینی
هر نوع پکیج زمینی یا حتی دیواری، بسته به عملکرد و ساختاری که دارد، اساساً با چند ایراد و نقص رایج مواجه خواهد شد. پس در هنگام عیب یابی پکیج های زمینی باید این ایرادات را بهعنوان یک پیشزمینه ذهنی در نظر داشت و نشانهها را بسته به این ایرادات، دستهبندی و بررسی کرد.
- مشکل نشت آب
- فشار پایین پکیج زمینی
- ناتوانی در گرمایش؛ گرمکردن آب مصرفی، سیستم گرمایش (شوفاژها) یا هر دو
- رنگ و بوی بد آب خروجی پکیج زمینی
- تولید صدای کوبش، سوت زدن، غرغر کردن یا سایر صداهای نامناسب در حین کارکردن
- خاموش شدن پکیج زمینی
- گرمشدن بیش از حد آب

نمایندگی ایران رادیاتور در کرج
مشکل نشت آب در پکیج زمینی
اساساً نشتی آب نشانه یک نقص بسیار جدی بوده و ممکن است بهسرعت سبب خرابی گسترده و شدید پکیج زمینی شود. پیش از هر چیز مطمئن شوید که منبع نشتی خود پکیج زمینی است. گاهی شیرهای ورودی یا سایر اتصالات مرتبط با وسیله شل شده یا حتی آسیب دیدهاند و نشتی از آنجا ناشی میشود.
افت فشار پکیج زمینی
در عیبیابی پکیج زمینی میتوان علل مختلفی را برای افت فشار پکیج زمینی در نظر گرفت. البته تشخیص و عیبیابی پکیج زمینی با این ایراد، کار اصلاً سادهای نیست.
از این رو می بایست ایراد در شیر تخلیه، خرابی شیر پر کن و سایر شیرهای ورودی دستگاه یا نشتی در برخی قطعات را بهعنوان عیب پکیج تلقی نمود.
ناتوانی در گرمایش آب مصرفی یا شوفاژها
برای این مشکل میتوان علل مختلفی در نظر گرفت مانند:
افت یا نوسان در فشار گاز یا حتی خرابی و تنظیم نبودن شیر گاز متصل به پکیج زمینی
غافل شدن از هواگیری دورهای سیستم و اشباع هوای موجود در شبکه گردش
تشکیل رسوب و انسداد بخشهایی از سیستم گردش آب گرم پکیج
مشکل در ترموستات یا سنسور آب خروجی (ناتوانی در تشخیص میزان و زمان خروج آب مصرفی)
دلیل رنگ و بوی بد آب خروجی پکیج زمینی
دلیل بوی بد آب معمولاً توسط باکتریهای سولفاتی ایجاد میشود که میتوانند در مخزن ایجاد شوند. این مشکل معمولاً زمانی اتفاق میافتد که آب گرم برای مدت طولانی در مخزن باقی بماند و باکتریها در آب تجمع کنند. اگر آب چاه داشته باشید و آب چاه را با کلر تصفیه نکنید، ممکن است این مشکل نیز رخ دهد.
یک مشکل کمتر رایج که باعث بوی گوگرد میشود، زمانی است که یک نرمکننده آب و یک میله آند منیزیم در داخل آبگرمکن دارید. آب نرم، منیزیم را تجزیه میکند و گاز سولفات در آبگرمکن ایجاد میکند. به طور معمول اگر این مشکل را دارید، آبوهوا از شیرآلات و وسایل شما خارج میشود و بوی سولفات به آب میآید.
تولید صداهای ناهنجار در حین کار
معمولاً ایجاد صدا برای یک پکیج زمینی، مخصوصاً در هنگام روشن شدن، امری عادی است و نباید با حساسیت نسبت به آن وارد عمل شد. اما درصورتیکه صداهای ناهنجار به شکلی پایدار و مداوم در طول کار پکیج به گوش میرسند، ممکن است دردسر ساز باشد.
منشأ بسیاری از این صداها، انباشت هوا در قطعات و لولههای رابط درون دستگاه است اما میتوان عواملی مانند ایراد اساسی در پمپها، فشار نامناسب آب ورودی بهوسیله یا تجمع جرم و رسوب آهک را بهعنوان منشأ این نشانه در نظر گرفت.
خاموش شدن پکیج زمینی
چند مشکل وجود دارد که باعث میشود آبگرمکن خاموش شود که میتوانید این موضوع را بررسی کنید. آبگرمکنهای گازی ممکن است به دلیل مشکل در چراغ پیلوت، ترموکوپل یا تأمین گاز خاموش شوند.